Greek Armenian English French German Italian Russian Spanish

bg-banner-kerkyra1

Για την ζύμη : 2 λίτρες αλεύρι ( 1 κιλό), 1 λίτρο βούτυρο ( ス κιλό), 2 κρόκοι και 2 κουταλιές νερό, 2 κουταλάκια λάδι, 4 κουταλιές ζάχαρη.

Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το λάδι, μετά την ζάχαρη, τους κρόκους και το νερό. Ζυμώνουμε μόνο ώσπου να ενώσουν τα υλικά και ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Στρώνουμε στρογγυλή και πολύ βαθιά φόρμα χωρίς τρύπα στον πάτο και στα πλάγια να εξέχει και λιγο. Τρυπάμε παντού με το πιρούνι. Με την ζύμη που έμεινε ανοίγουμε ένα άλλο φύλλο στρογγυλό για να σκεπαστεί στο τέλος το παστίτσιο και να κλειστεί η γιόμιση μέσα.

Η γιόμιση
Τώρα ζούμε μακαρόνια χοντρά, τα περνάμε σε κρύο νερό και στραγγίζουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε ένα in umido με κοτόπουλο- βούτυρο, κοτόπουλο, ντομάτα, πιπέρι. Μαγειρεύουμε χωριστά κίχλες ή άλλο κυνήγι με κρασί, σκόρδο, λάδι και ρίγανη. Χωριστά σκοτακια με κρασί και ντομάτα από μοσχάρι η κοτόπουλο. Μικρά πορπετίνια - κεφτεδάκια - από κρέας αλεσμένο χωρίς σάλτσα. Κομμάτια λουκάνικο, παντσεττα (μπέικον) και αυγά ντούρα κομμένα στα 4 του μάκρους.Χτυπάμε 6 αυγά με λιγο γάλα. Έχουμε τρίψει πολύ τυρί. Ανακατεύουμε στα μακαρόνια το κοτόπουλο το ψιλοκομμένο και όλα τα ρέστα με τις σάλτσες τους. Στο τέλος τα αυγά με το γάλα, το τυρί και πολύ πιπέρι χονδροκομμένο.

Ανακατεύουμε όλα καλά και γεμίζουμε την φόρμα πατώντας καλά. Βρέχουμε τις άκρες από την ζύμη και με το στρογγυλό κομμάτι κλείνουμε καλά την γιόμιση. Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε σιγανό φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει λιγο πριν το κόψουμε.

Share