Greek Armenian English French German Italian Russian Spanish

bg-banner-kerkyra1

Σε λεκάνη μαζεύανε το αίμα από μοσχάρι ζεστό. Το χτυπούσαν με το χέρι για να μην πήξει και έβγαζαν κάτι σαν κλωστές που σχηματιζόταν. Προσθέτανε λιανισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, κανέλλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και κομματάκια από χοιρινό ξύγκι.

Γεμίζανε μεγάλα έντερα και τα δένανε. Το βράζανε με νερό όσο να πήξει και όταν κρύωνε το κρεμούσαν στον αέρα και το άφηναν πολλές μέρες. Κοβόταν φέτες και τηγανιζόταν σε λίπος και λάδι στις φογέρες στις άκρες των δρόμων, κάτω από τα βόλτα.

Στο τέλος τα περιχύνανε με πολύ ξίδι και λίγη ζάχαρη.

Share