Greek Armenian English French German Italian Russian Spanish

bg-banner-kerkyra1

kotopoulo-in-umido

kotopoulo-in-umido
Η 87χρονη γυναίκα που έδωσε την παρακάτω συνταγή έλαμπε από χαρά στην ανάμνηση αυτού του πιάτου, σερβιρισμένου, για την ονομαστική της γιορτή, με τη συνοδεία μιας γαβάθας πουρέ.

Θα χρειαστείτε ένα κοτόπουλο, 3 κουταλιές λάδι, ένα ποτήρι λευκό κρασί, μισό κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες, 1 φύλλο δάφνη, μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Σε μια βαριά κατσαρόλα ροδοκοκκινίζετε από παντού το κοτόπουλο μα το λάδι.

Βγάλτε το στην άκρη και βάλτε το κρασί ξύνοντας τυχόν κομματάκια που μπορεί να έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα. Ξαναβράζετε το κοτόπουλο με την ντομάτα, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.Καλύψτε και βράστε σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας κρασί αν χρειάζεται.

Share