Greek Armenian English French German Italian Russian Spanish

bg-banner-kerkyra1

Συστατικά

1 κιλό σέσκουλα (ή παντζάρια ή σπανάκι) ψιλοκομμένα

½ κιλό αντίδια σγουρά, ψιλοκομμένα

2 πράσα, κομμένα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα κρεμμυδάκια)

2 ή περισσότερα κοτσάνια φρέσκα σκόρδα (αν υπάρχουν) ή 3 σκελίδες ξερά σκόρδα, ψιλοκομμένα

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουταλιές της σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος ή 2 κουταλιές αποξηραμένος

2 μικρές πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες 

2 κουταλιές πιπέρι καγιέν

μαύρο τριμμένο πιπέρι κατ επιλογή

αλάτι κατ επιλογή"

Βράζετε νερό σε μία κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει τα λαχανικά, προσθέτετε αλάτι (προαιρετικά), τα σέσκουλα και τα αντίδια. Όταν ο όγκος τους μειωθεί ύστερα από 5 λεπτά περίπου, τα σουρώνετε στο τρυπητό, όπως κάνετε και με τα μακαρόνια, αλλά κρατάτε λίγο ζουμί.

Εν συνεχεία, τσιγαρίζετε τα πράσα (και-ή-τα φρέσκα κρεμμύδια) και το σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτετε τα μισοβρασμένα λαχανικά, το δυόσμο και τον άνηθο μαζί με τις κομμένες πατάτες, και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το ζουμί των λαχανικών που έχετε φυλάξει. Προσθέτετε το καγιέν, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι, ανακατεύετε, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Ανακατεύετε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν τα λαχανικά, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, νερό.

Share