Στην Κέρκυρα υπήρχε από παλιά το έθιμο των λουκουμάδων. Ένα έθιμο που έκανε τα καντούνια να πλημμυρίζουν από το λαχταριστό άρωμα τους, από την ημέρα γιορτής του Αγίου Δημητρίου, μέχρι και τις 11 του Δεκέμβρη, παραμονή της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού. Προς τιμήν του λοιπόν, οι νοικοκυρές φτιάχνανε λουκουμάδες στα φουρνέλα και στις γκαζιέρες και οι πλανόδιοι πωλητές, στις φογέρες και στις φουφούδες!

Η παράδοση θέλει του Κερκυραίους, την παραμονή τ΄ Αγιού, να κάνουν το βεγιόνι, την ολονυχτία δηλαδή, στην εκκλησιά Του. Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν, η κούραση, η νύστα και η ταλαιπωρία της αγρύπνιας, τρώνε λουκουμάδες (για τους ντόπιους τηγανίτες τ΄ Αγιού!) στο φως και στη φλόγα από τις αναμμένες φογέρες! 

Στην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης, μπορείς να γευτείς μερικούς από τους καλύτερους λουκουμάδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ, καθισμένος στα παραδοσιακά τραπεζάκια του ''Στάζει Μέλι'', σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει ακόμα την Κέρκυρα του τότε...

Ο συνδυασμός της γεύσης και η θέα θα σας γλυκάνουν και με το παραπάνω.

Στο ''Στάζει Μέλι'' θα βρεις λουκουμάδες κλασικούς με ντόπιο μέλι και κανέλα, με καρύδια, με σοκολάτα υγείας, γεμιστούς ή για τους λιγότερο γλυκατζήδες ακόμα και... αλμυρούς λουκουμάδες. Οι λουκουμεζέδες έφθασαν και σας περιμένουν!!! Οι Λουκουμάδες του ''Στάζει Μέλι΄΄ χοντρουλοί και μελωμένοι σίγουρα, θα σας τρελάνουν.

Από τις 12.00π.μ. για λουκουμάδες, αλλά και από τις 9 το πρωί για... ένα μοναδικό πρωινό απο νόστιμα και ποιοτικά τοπικά προιόντα.


Τηλ 2661 300537 / Facebook

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=RG6SiWGcuqI{/youtube}


contentmap_plugin